Specjalizacje dla diagnostów laboratoryjnych
KOMUNIKAT nr 4/2018

W czerwcu, w dniach 25-26.06.2018 r. odbędzie sie kurs:
„Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywności, wody  i powietrza. Zagrożenia biologiczne.”
Termin kursu: 25.06-26.06.2018 r. 

Uwaga!
Począwszy  od daty w/w kursu , tj. 25 czerwca 2018 r, stawka za 1 godzinę ulega zmianie,
z 12 zł na 14 zł   ( na podstawie zarządzenia  Rektora Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
z dnia 27 lutego 2018 r. , nr 26/XV R/2018, Załącznik nr 2)
                                                                                                            
 KOSZT = 16 godzin x 14 zł = 224 zł;           Maks. Ilość miejsc = 15 osób

Kierownik dr hab. nauk med. Marzenna Bartoszewicz
Dzień pierwszy – 10 godzin – 10.00-17.30
Dzień drugi          - 6 godzin -  08.00-12.30

25.06.2018
wykłady odbędą się w Katedrze i Zakładzie Mikrobiologii Framaceutycznej i Parazytologii, na Wydziale Farmaceutycznym z OAM
Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, ul. Borowska 211A, 50-556 Wrocław., ( drugi budynek Nowej Farmacji, parter, obok szatni )

dr nauk Elżbieta Piątkowska – 5 godz
dr nauk med. Adam Junka  - 5 godz
Źródła i drogi przenoszenia mikrobiologicznych zanieczyszczeń wody, żywności i powietrza
Zasady pobierania do badan próbek wody, żywności i powietrza
Legionella
Czynniki etiologiczne zanieczyszczeń wody, żywności i powietrza
Metody mikrobiologicznych badan żywności wody i powietrza
Metody badań molekularnych

26.06.2018

Ćwiczenia praktyczne w WOMP ul Ślężna