KOMUNIKAT nr 4/2018
W czerwcu, w dniach 25-26.06.2018 r. odbędzie sie kurs:
„Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywności, wody i powietrza. Zagrożenia biologiczne.”
Termin kursu: 25.06-26.06.2018 r.
Uwaga!
Począwszy od daty w/w kursu , tj. 25 czerwca 2018 r, stawka za 1 godzinę ulega zmianie,
z 12 zł na 14 zł ( na podstawie zarządzenia Rektora Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
z dnia 27 lutego 2018 r. , nr 26/XV R/2018, Załącznik nr 2)
KOSZT = 16 godzin x 14 zł = 224 zł; Maks. Ilość miejsc = 15 osób
Kierownik dr hab. nauk med. Marzenna Bartoszewicz
Dzień pierwszy – 10 godzin – 10.00-17.30
Dzień drugi - 6 godzin - 08.00-12.30
25.06.2018
wykłady odbędą się w Katedrze i Zakładzie Mikrobiologii Framaceutycznej i Parazytologii, na Wydziale Farmaceutycznym z OAM
Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, ul. Borowska 211A, 50-556 Wrocław., ( drugi budynek Nowej Farmacji, parter, obok szatni )
dr nauk Elżbieta Piątkowska – 5 godz
dr nauk med. Adam Junka - 5 godz
Źródła i drogi przenoszenia mikrobiologicznych zanieczyszczeń wody, żywności i powietrza
Zasady pobierania do badan próbek wody, żywności i powietrza
Legionella
Czynniki etiologiczne zanieczyszczeń wody, żywności i powietrza
Metody mikrobiologicznych badan żywności wody i powietrza
Metody badań molekularnych
26.06.2018
Ćwiczenia praktyczne w WOMP ul Ślężna